Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

113

vaneen, giet er 1/i dL. warm water bij, voeg ook de tomatenpurée toe en laat dan alles langzaam verder gaar koken (ongeveer i uur).

Dien dit vleeschgerecht met droog gekookte rijst, die met wat boter en geraspte kaas vermengd is.

Gevulde lapjes {Italiaansch). 40 G. ham, 70 G. kippenvleesch of zeer malsch kalfsvleesch, 30 G. kalfsmerg, 30 G. geraspte kaas, 1 ei, 4 dunne kalfslapjes (elk 100 G.), 60 G. boter, 20 G spek, 1 uitje, gehakte selderij, gesnipperd worteltje, paar lepels bouillon, paar lepels tomatenpurée.

Bereiding. Meng de gehakte ham, het gehakte kalfsof kippenvleesch, het merg, de geraspte kaas en het rauwe ei door elkaar. Beleg met dit mengsel de gewasschen, gezouten lapjes; rol de lapjes op en bind ze stevig met een touwtje vast. Laat in een diep pannetje de boter smelten, voeg er het gehakte uitje, de gehakte selderij, het gesnipperde worteltje en het spek bij en laat alles samen hchtbruin kleuren. Voeg er dan ook de kalfsrolletjes bij en laat die zachtjes gaar worden, ze af en toe keerende en van tijd tot tijd wat bouillon en tomatenpurée toevoegende. Breng de rolletjes met de saus op een verwarmden schotel over.

Kalfscoteletfen met truffels (Bologneesch). 4 kalfscoteletten, citroensap, peper en zout, 1 eetlepel geraspte kaas, 4 plakjes ham, 1 ei, een paar lepels paneermeel, 100 G. boter, een paar truffels, 50 G. Parmezaansche of Gruyèrekaas, 1 dL. bouillon.

Bereiding. Laat de gewasschen coteletten een tijdje wee-

8

Sluiten