Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

114

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN-

ken in een mengsel van citroensap, peper, zout en kaas.

Leg daarna op elke cotelette een plakje ham, wentel de cotelettes door het geklopte ei, daarna door het paneermeel.

Bak ze in de helft van de boter op den niet met ham bedekten kant, hchtbruin.

Laat de overige boter in een vuurvasten schotel smelten, leg er een laagje truffelschijfjes in, daarop de in dunne plakjes gesneden kaas en eindelijk de gebakken cotelettes, bevochtigd met den bouillon.

Zet den schotel in den oven en stoof de cotelettes verder gaar, ze dikwijls bedruipende en er een deksel op leggende, wanneer het vleesch kans heeft van uit te drogen.

Dien de cotelettes op met wat citroensap besprenkeld.

Bologneesche coteletten.

300 G. kalfsgehakt, peper, zout, nootmuskaat, 100 G. ham, 1 L. gekookte aardappelen, 100 G. boter, 30 G. geraspte kaas.

Bereiding. Meng het kalfsgehakt aan met peper, zout en nootmuskaat; deel het in 12 gelijke stukjes, vorm daarvan balletjes, sla ze wat plat en stoof ze in de boter gaar.

Leg in een vuurvast schoteltje 4 van deze „cotelettes", spreid daarop dunne plakjes ham en bedek die met een laag aardappelschijfjes, bestrooid met een gedeelte van de kaas.

Schik hierop wéér 4 „cotelettes" en bedek die op dezelfde wijze ; handel met de laatste 4 eveneens.

Giet er de van het stoven nog overgehouden boter over, zet den schotel in een matig warmen oven en laat daarin het gerecht warm en mooi bruin worden.

Sluiten