Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN

116

boter ; leg op den bodem een laag koude aardappelplakjes. Snijd de kalf snier en den biefstuk (rauw) in kleine stukjes, leg daarvan een dooreengemengde laag op de aardappelen, strooi er wat peper en zout over en leg er een paar plakken ui op.

Ga op dezelfde wijze voort met laag om laag de ingrediënten in den schotel te doen, tot eindelijk de bovenste laag uit aardappelplakjes bestaat. Giet er het heete water over, leg bovenop de in kleine klontjes verdeelde boter en zet dan den schotel in den oven, tot het vleesch gaar is en de bovenkant een bruin korstje heeft gekregen (ongeveer i uur).

Irish Stew (Iersch winter gerecht). 6 kleine kalfscoteletten, ongeveer 6 dL. water, 6 groote uien, 12 groote aardappelen.

Bereiding. Doe het met wat zout en peper ingewreven vleesch in een pan, voeg er het kokende water bij en laat het zeer zacht gedurende i uur koken, met goed sluitend deksel.

Voeg er de geschilde uien en aardappelen bij en laat ook die zeer zacht meekoken, tot alles gaar is.

Leg de cotelettes op een verwarmden schotel en schik er de los door elkaar geroerde uien en aardappelen omheen.

Jager-schnitzels (Zuid-Duitsch). 6 mooie, magere kalfslapjes van ongeveer ioo G., 75 G. boter, 2 a 3 eetlepels room, 1 ui, 1 eetlepel gehakte peterselie, wat citroensap, wat peper en zout.

Bereiding. Klop en wasch de lapjes, wrijf ze in met peper en zout. Maak op den bovenkant van elk lapje 3 schuine

Sluiten