Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

119

overgiet ze met de saus, waardoor op 't laatst nog de gehakte peterselie is geroerd.

Gestoofde lever met zure saus (Duitsch). 6 personen.

i K.G. kalfslever, 50 G. kalfsvet, 80 G. tarwebloem, ongeveer */« L- bouillon (of water met zout), 1 ui (middelmatig groot), scheutje azijn, wat zout.

Bereiding. Leg de lever ongeveer 5 minuten in lauw water, verwijder dan het buitenste vel en snijd het vleesch in blokjes van ongeveer 2 c.M.

Fruit in het heete vet de fijngehakte ui lichtgeel, voeg er de blokjes lever bij en, zoodra de kleur daarvan niet rood meer is, ook de bloem. Roer alles samen een oogenblik door elkaar, voeg er roerende den bouillon of het licht gezouten water bij en laat daarin het vleesch zachtjes gaar stoven (ongeveer 1 uur).

Maak ten slotte de saus af met wat azijn en desverkiezende een scheutje rooden wijn ; proef of ze zout genoeg is en bind ze, als het noodig blijkt, met wat aangemengde maizena of tarwebloem.

Gesauteerde kalfslever (Fransch). 500 kalfslever, 70 G. boter, een paar eetlepels tarwemeel, wat peper en zout, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 citroen.

Bereiding. Snijd de lever in kleine, maar niet te dunne plakjes (2 c.M. dik b.v.), wasch ze en wentel ze in tarwemeel.

Laat de boter in een koekenpan heet worden, leg daarin naast elkaar de plakjes lever, bestrooi ze met peper en zout

Sluiten