Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

120

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

en laat ze vlug gaar en bruin bakken, (ongeveer 20 minuten), zorg dragende, dat de boter niet te donker wordt.

Schik de lever op een verwarmden schotel, giet er wat van de met een scheutje water afgemaakte jus over, bestrooi het vleesch met de gehakte peterselie en garneer den schotel met vierde partjes citroen.

Aangeregen kalfslever (Fransch). 500 G. kalfslever, 300 G. mager ontbijtspek, wat peper en zout, een paar lepels fijn paneermeel, frituurvet, 1 eetlepel gehakte peterselie, wat citroensap.

Bereiding. Snijd de lever en het spek (nadat beide gewasschen zijn), in blokjes van ongeveer 21/» c.M., rijg die om en om aan eenige dunne houten of metalen vleeschpennen (desnoods ook door breinaalden te vervangen).

Bestrooi de aangeregen stukjes met wat peper en zout, haal ze even door, paneermeel en druppel er wat citroensap over; laat ze dan in een diep ijzeren potje met heet frituurvet vlug gaar en bruin bakken (ongeveer 5 minuten).

Schik de „pennen" op een verwarmden schotel, bedruip ze met gesmolten boter, waardoor wat citroensap is geroerd en bestrooi ze met de gehakte peterselie.

Kalfslever in bruine saus (Fransch). 500 G. kalfslever, 50 G. boter, 1 ui (ongeveer 50 G.). 20 G. tarwemeel, 1 dL. witten wijn, 2 dL. bouillon (of verdund „bruin" van jus), wat peper en zout, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, desverkiezende 1 eetlepel gehakte champignons en 1 eetlepel tomatenpuree.

Bereiding. Snijd het vleesch in dunne plakjes (ruim

Sluiten