Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

126

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

vloeistof af en vervang die door nieuw kokend water met wat zout; kook daarin de nieren gaar (ongeveer i uur) en snijd ze in plakjes.

Bak de gesnipperde uien met de boter lichtbruin, roer er het meel door, laat dit ook even bruin kleuren en voeg er dan de in schijfjes gesneden tomaten, den bouillon en de sherry aan toe.

Laat in dit mengsel de plakjes kalfsnier een oogenblik warm worden en breng dan het gerecht over op een verwarmden schotel.

Sipatti (Finsch). 200 G. rauwe ham, 30 G. tarwebloem, ongeveer 21/» dL. melk of zuren room.

Bereiding. Bak de in stukjes gesneden ham in een heete pan gaar; strooi er de bloem over en laat die hchtbruin worden. Giet bij kleine scheutjes en steeds roerende zooveel melk (of room) er bij tot de saus mooi gebonden is, laat alles samen nog even doorkoken en dien het gejecht dan op met gekookte aardappelen.

Opmerking. Dit gerecht wordt in elk Finsch huisgezin minstens eenmaal per week gebruikt; vooral op het platteland is het een geliefdkoosd nationaal gerecht.

Indische haché.

ongeveer 500 G. overgebleven vleesch, 8 sjalotten,

1 knoflookpitje, 25 G. Buk, 1 eetlepel Javaansche kerry,

2 theelepels ketjap, 1V2 dL. water, V« dL. azijn, 2 laurierbladeren, 5 G. maizena of aardappelmeel.

Bereiding. Snijd het vleesch fijn. Snipper de sjalotjes

Sluiten