Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

130

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN-

eetlepel slaolie, i d.L. witten wijn, 20 G. tarwemeel, l/« L- water, peper en zout, 2 eetlepels tomatenpurée, 1lt eetlepel gehakte sjalotten, 1 eetlepel gehakte, gekookte champignons, 1 eetlepel gehakte peterselie.

Bereiding. Laat in een geëmailleerd ijzeren potje de boter met de olie heet worden; voeg er de gewasschen, gedroogde stukjes poulet bij en laat die rondom licht bruin worden, elk stukje afzonderlijk keerende, zoodat ze alle gelijk van kleur worden; zorg intusschen, dat het vet niet te bruin wordt.

Voeg er de helft van den wijn bij, los daarmee het aan den bodem vastgekleefde bezinksel wat op en giet er daarna de rest van den wijn in; laat die meekoken tot de jus voldoende gebonden is.

Bestrooi het vleesch met het tarwemeel, roer dit er met een lepel goed doorheen en schenk er dan langzamerhand het kokende water bij, zoodat een dunne, maar toch eenigszins gebonden saus gevormd wordt. Doe er ook de tomatenpurée in, dek de pan dicht, en laat dan alles met elkaar zachtjes stoven, (ongeveer 1 uur), zorgdragende, dat de saus niet te dik wordt.

Voeg 10 minuten vóór het opdoen de gehakte sjalotten erbij, roer er bij het opdoen de gehakte petersehe en de gehakte champignons door.

Dien het gerecht op met aardappelpurée of met gekookte rijst.

Opmerking. Op geheel dezelfde wijze kan men een ragout van rundvleesch, van schapenvleesch of van varkensvleesch bereiden.

Sluiten