Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

135

theelepel paprika, 10 G. zout, 3 groote tomaten, 8 aardappelen.

Bereiding. Snipper de uien en fruit ze in een geëmailleerd ijzeren potje( graniet-email b.v.) hchtgeel met de boter of het vet; roer er de paprika door, het zout, het in blokjes gesneden vleesch en de tomaten, die van te voren in kokend water zijn gedompeld om het velletje gemakkelijk te verwijderen, en die daarna in vieren zijn gesneden,

Laat alles samen in de goed gesloten pan zachtjes gaar smoren, hetzij op een niet te heet plekje van het fornuis, hetzij in een matig warmen oven.

Voeg er , als het vleesch bijna gaar is ( na ongeveer 2 uur), de geschilde, in plakjes gesneden aardappelen bij en een scheutje water.

Laat het gerecht zachtjes verder stoven tot ook de aardappelen gaar zijn (ongeveer y2 uur) en dien het dan op in een verwarmden schotel.

Gulasch met kruiden (Hongaarsch). Bereiding. Volg geheel de verhoudingen en de bereidingswijze van den gulasch uit het vorige recept; voeg, echter bij de uien een bolletje knoflook en doe er later tegelijk met de andere bestanddeelen ook de geraspte schil van 1 citroen, 1 theelepel kümmel (karweizaad) en 1 theelepel majoraan bij.

Saucijsjes met appelen (Amerikaansch). 500 G. saucijsjes, 10 middelmatig groote, zure appelen, 75 G. boter (of 60 G. reuzel).

Bereiding. Wasch de saucijsjes, zonder zë van elkaar

Sluiten