Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

139

kool, i L. aardappelen, peper, zout, i theelepel kümmel (karwei), een paar uien, 1/t L. water.

Bereiding. Maak de kool schoon, verwijder den stronk en de dikke nerven ; snijd de kool in stukken, kook die in gezouten kokend water even op (10 minuten) en laat ze dan op een vergiet uitlekken. Leg nu laagsgewijs in een diepe pan het in grove blokken gesneden vleesch, de kool en de geschilde aardappelen, met telkens wat peper, zout, kümmel en gehakte ui tusschen de verschillende lagen gestrooid, giet er */i h. kokend water over en laat dan in de goed gesloten pan alles samen gaar worden (ongeveer 3 uur) op een zeer zacht vuur, zoodat aanzetten is uitgesloten. Roer vóór het opdienen alles goed door elkaar.

Opmerking. Dit gerecht is eenigszins te vergelijken met onzen Hoüandschen hutspot, waarin dan de wortelen door kool zijn vervangen.

Sluiten