Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN GEVOGELTE.

141

en bedruip van tijd tot tijd het bradende vleesch met een deel van de jus, die dan telkens wordt aangevuld met een paar lepels van de melk, waarin de resten aan het koken zijn.

Reken als braadtijd i a i */■ uur.

Bereid de saus door eerst het vet van de jus te scheppen, daarna in het overbüjvende magere gedeelte de bloem te laten bruinen en er dan den room aan toe te voegen. Laat de saus nog even doorkoken en giet ze dan door een zeef in een verwarmde sauskom.

Pot-haas (Hessisch). 6 a 8 personen. i haas, 500 G. varkensvleesch, peper, zout, kruidnagelgruis, laurierblad, een paar sneden bruin brood of roggebrood, ongeveer Va L. rooden wijn.

Bereiding. Ontdoe den haas van beenderen en vellen, wasch het vleesch, snijd het met een scherp mes in stukjes en leg die 12 a 24 uur in zooveel rooden wijn, dat ze juist bedekt zijn.

Snijd den volgenden dag ook het varkensvleesch in stukjes.

Leg nu in een goed sluitende pan met dikken bodem (b.v. steen of graniet-email) eerst een laagje varkensvleesch, daarop een laagje hazenvleesch, daarover wat zout en kruiden en ten slotte een paar lepels geraspt of fijngewreven bruin brood of roggebrood.

Ga voort met op deze wijze de pan laagsgewijs te vullen tot alles verbruikt is ; giet er dan den overgehouden rooden wijn over, die de massa juist moet bedekken. Sluit de pan zoo stevig mogelijk, hetzij door een paar zware gewichten

Sluiten