Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

142

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

op het deksel te zetten, hetzij door (bij een aarden pan) deksel en rand aan elkaar te kleven met een deegje van meel en water.

Zet de pan in een matig warmen oven en laat het gerecht daarin zachtjes gaar worden (4 uur).

Gestoofde haas [Engelsch). 6 personen.

1 haas, wat peper en zout, 1 eetlepel kokskruidenj stukje foehe, 3 kruidnagelen, 3 laurierbladeren, stukje citroenschil, 3 uien, 3 peperkorrels, 30 G. bloem, 40 G. boter, 1 dessertlepel Worcestershire-saus, *U dL. rooden port.

Bereiding. Verdeel den haas in nette stukken, wrijf ze in met peper en zout en leg ze in een groote, goed sluitende pan met de los in een lapje neteldoek gebonden kruiden, de heele uien en zooveel kokend water dat de haas juist bedekt is. Laat alles samen zachtjes koken tot de haas goed gaar is, zóó echter, dat de stukken niet uit elkaar vallen (ongeveer I*/» uur).

Verwijder de uien en het lapje met de kruiden. Verwarm roerende de boter met de bloem, laat ze hchtbruin worden en giet er dan langzamerhand het kooknat van den haas bij ; maak de saus af met de Worcestershire-saus en den porten giet ze over de stukken haas, die op een diepen, verwarmden schotel zijn gelegd.

Opmerking. Op dezelfde wijze kan men als veel goedkooper gerecht, ossenstaart bereiden ; de kooktijd is dan echter minstens 4 uur.

Gestoofde haas (Italiaansch). V, haas, 1 middelmatig groote ui, 1 bolletje knoflook,

Sluiten