Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN OEVOOELTE.

143

takje selderij, een paar blaadjes rozemarijn, 50 G, boter, 2 eetlepels olijfolie, 100 G. ham, zout, peper, nootmuskaat, 1 dL. witten wijn, een klein blikje champignons, Vi L. bouillon, 3 lepels tomatenpurée.

Bereiding. Hak de ui fijn met de knoflook, de selderij en de rozemarijn ; bak dit mengsel in een ijzeren potje met de, boter, de olie en de in vingerbreede reepjes gesneden ham 5 minuten op een zacht vuur.

Voeg hierbij den in stukjes gesneden haas, ingewreven met een mengsel van peper, zout en nootmuskaat laat de stukjes rondom mooi bruin worden en voeg er dan den wijn, de champignons, den bouillon en de tomaten purée bij.

Laat alles samen zeer zacht koken of liever „stoven", tot de haas goed gaar is (ongeveer 1 uur).

Haas in „bitterzoet" (Italiaansch). gestoofde haas als in het vorige recept, 40 G. krenten, 20 G. sucade, 30 G. geraspte chocolade, 30 G. piniolen, 50 G. suiker, 1 dL. wijnazijn.

Bereiding. Meng de goed gewasschen krenten, de gehakte sucade en de piniolen met de door elkaar geroerde suiker en chocolade. Voeg hierbij langzamerhand, roerende, den wijnazijn en laat alles samen onder voortdurend roeren even doorkoken. Roer deze saus door den gestoof den haas (zie vorig recept).

Hazenbrood (Italiaansch). 250 G. rauw hazenvleesch (zonder been), 1 kleine ui, 25 G. ham, 50 G. bloem, 100 G. boter, Vs L- melk, 2 dL. bouillon, 6 eierdooiers, 30 G. geraspte kaas.

Sluiten