Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN GEVOGELTE.

153

Besmeer een vuurvast schoteltje met boter; leg daarin laag om laag geweekte laksa en gehaktballetjes, giet er den bouillon over en laat het schoteltje dichtgedekt in den oven zachtjes gaar stoven (ongeveer V, uur).

Opmerkingen. In plaats van kip kan men ook 250 G. kalfsgehakt voor de balletjes gebruiken.

Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit recept voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Ajam dofi haché (Indisch kipgerecht) 1 jonge kip, peper en zout, ongeveer 50 G. Buk, 8 fijngesneden sjalotten, 2 fijngesneden knoflookpitjes, V2 eetlepel djahépoeder, Vi eetlepel laospoeder, */« eetlepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 5 kruidnagegelen, V» theelepel nootmuskaat, 1 dL. bouillon (b.v. van 1 Maggi-blokje), 2 stukjes seré, */« plakje assem (opgelost in V» dL. lauw water), 1 theelepel ketjap.

Bereiding. Snijd de kip in stukken, wasch ze, wrijf ze in met peper en zout en braad ze in de Buk bruin.

Neem de stukken kip uit de pan en fruit in het overgebleven vet de met elkaar fijngestampte sjalotten, knoflook, djahé, laos, ketoembar, djinten, kruidnagelen en nootmuskaat tot de uien slap zijn. Voeg er de stukken kip weer bij met den bouillon, de seré, het gezeefde assemwater en de ketjap; laat alles samen stoven tot de kip goed gaar en de saus bijna verkookt is.

Presenteer dit gerecht met droge rijst.

Opmerking. Zie voor de Indische benoodigdheden die in dit recept voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Ajam penihi (Temataansch kipgerecht). 1 kip, "U L- water, peper en zout, 6 fijngesneden sja(-

Sluiten