Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN GEVOGELTE.

157

mines tot de uien slap zijn (zonder ze echter bruin te bakken). Voeg hierbij de stukken kip, het kokende water, de laos, de djeroek-poeroetbladeren en het gezeefde assemwater; laat alles met elkaar zachtjes doorkoken tot de kip door en door gaar is, doe er dan al roerende de melk bij en laat het mengsel nog koken tot het niet vochtig meer is.

Opmerking. Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit recept voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Salade van kip (Amerikaansch). i kip, een paar stengels bleekselderij, i1/» dL. mayonnaise, wat peper en zout,

Bereiding. Kook de kip in gezouten kokend water zachtjes gaar (ongeveer i uur); verwijder het vel en snijd met een scherp mes het witte vleesch in nette, kleine dobbelsteentjes (ongeveer i cM.) ; bewaar het donkere vleesch, als men tenminste op een extra-^fijne sla gesteld is, voor het bereiden van croquetjes, schelpen of iets dergelijks.

Spoel onder den waterkraan de selderij goed schoon, snijd het witte gedeelte in dobbelsteentjes van dezelfdè grootte als de stukjes kippenvleesch, doe ze dadelijk in een kom met frisch wafer en laat ze daarin liggen tot de sla wordt opgediend. Reken van de selderijstukjes ongeveer */3 van de hoeveelheid kippenvleesch.

Droog, even vóór het opdoen, de selderij luchtig in een schoonen doek, vermeng ze met de kip, strooi er wat peper en zout over en meng dan alles door elkaar met de mayonnaise.

Breng de sla over in een kristallen sla-bak en garneer dien langs den kant met de mooiste, gele blaadjes, die ,

Sluiten