Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

160

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Breng ze over in een goed sluitende pan, voeg er den bouillon en de overige boter bij en laat ze in die vloeistof verder gaar koken (ongeveer Va uur) ; druppel er, even voor 't opdoen, bet citroensap bij.

Leg de vogels op de sneetjes geroosterd brood; laat bet kooknat nog vlug wat inkoken en giet bet er dan over.

Duif op Toskaansche wijze.

6 personen.

2 duiven, 200 G. malsch kalfsvleesch of kippenborst (in stukjes gesneden), 75 G. ham, 50 G. gerookte ossentong, 2 bard gekookte eieren, peper, zout, nootmuskaat, 100 G. boter.

Voor het deeg : 150 G. tarwemeel, 50 G. boter, 1 theelepel suiker, Va theelepel citroensap, 1 ei, wat zout.

Bereiding. Snijd de duiven langs de geledingen in nette stukjes (zonder den kop) en kook ze half gaar in 4 dL. water, tegelijk met het kalfsvleesch of de kippenborst.

Hak de ham, snijd de tong en het ei in kleine stukjes. Leg in een vuurvast schoteltje eerst de helft van de boter, in klontjes verdeeld, daarop de helft van het gekookte duiven- en kippenvleesch, dan de helft van ham, tong en ei, weer wat boter en daarna de rest van het vleesch en van de overige bestanddeelen. Strooi over dit alles wat zout, peper en nootmuskaat; giet er ten slotte het overgehouden kooknat bij, dat in dien tijd afgekoeld is.

Kneed voor het deeg de bloem, de boter, de suiker, het citroensap en het ei door elkaar tot een stevig samenhangend geheel. Rol het deeg uit tot de dikte van een rijksdaalder en leg het dan als deksel over den inhoud van den schotel, den omtrek met wat water flink op den rand vastklevende.

Sluiten