Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN GEVOGELTE.

161

Bestrijk den bovenkant met wat geklopt ei (achtergehouden van het ei dat voor het deeg noodig was); bak de pastei in een matig warmen oven mooi bruin en gaar.

Duif met olijven (Spaansch). 4 duiven, 50 G. uien, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 dL. slaolie, 1 eetlepel witten wijn, 1 eetlepel bouillon, 8 a 10 olijven.

Bereiding. Maak de duiven schoon, wasch ze, zout ze en leg ze in een stoofpan met de gehakte ui, de gehakte peterselie, de oüe, den wijn en den bouillon; sluit de pan stevig dicht zet ze op een matig vuur en laat de duiven op deze wijze gaar worden (ongeveer I uur).

Houd de duiven op een verwarmden schotel, een oogenblik warm; zeef de saus, zoodat de uien achterblijven, voeg er de ontpitte olijven bij en laat daarmee de saus nog even door en door warm worden. Giet ze dan over de duiven.

11

Sluiten