Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VISCH.

165

stoven; breng het dan over op een verwarmden schotel en bestrooi het met wat fijngehakte peterselie.

Kook, wanneer aardappelen in het gerecht gewenscht worden, deze afzonderlijk gaar in denzelfden tijd, dat de visch kookt; snijd ze dan in plakken of in blokjes en meng die door al het overige heen.

Gevulde visch (Indisch). i flinke schelvisch, V» klapper (cocosnoot), 10 fijngesneden sjalotjes, 2 theelepels ketoembar, i theelepel djinten, i theelepel rauwe trassi, i theelepel goela djawa (of braine suiker), i stukje assem (zonder pitten), 2 theelepels zout, i theelepel peper, i ei, s/« dX. room of melk, 50 G. Buk, 50 G. boter.

Bereiding. Verwijder van de visch voorzichtig rondom het vel, zoodat dit niet beschadigd wordt en later weer als omhulsel kan dienen.

Neem het vischvleesch van de graat en hak of maal het fijn.

Rasp de halve klapper en bak die in 25 G. van het vet hchtbruin. Stamp de sjalotten met al de verschillende kruiden en het zout fijn, en fruit ze in de overige 25 G. vet

Meng nu, op dezelfde wijze als bij gehakt, de fijngemalen visch met al de andere bestanddeelen door elkaar, ook met het ei en den room of de melk. Vul met deze farce het vel, naai het aan den open kant dicht en leg dan den visch in een braadslee of vuurvasten schotel met de heet gemaakte boter. Zet den visch in een warmen oven, bedruip van tijd tot tijd den bovenkant, en reken voor het gaar worden ongeveer »/« uur. Presenteer bij dit gerecht droge rijst of gekookte aardappelen met gesmolten boter.

Sluiten