Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VISCH.

167

tarwemeel, wat zout, ongeveer Va d.L. sla-olie, i groote ui (ongeveer 75 G.), 1 dX bouillon, peper, peterselie, 1 eidooier.

Bereiding. Maak de visch schoon, wrijf ze in met zout en wentel ze in meel; bak ze in de dampend heete ohe rondom mooi bruin en breng ze dan over in een stoofpan of in een vrij diepen vuurvasten schotel.

Bak in de overgehouden heete olie de fijngehakte ui goudbruin, voeg daarbij de peper, een paar takjes peterselie en den bouillon en laat dit alles samen 10 minuten koken. Giet de saus door een zeef over de visch en laat die er een oogenblik in stoven.

Klop den eidooier en meng die op het laatste oogenblik vóór het opdoen door de saus, voorzichtig en flink roerende, zoodat schiften voorkomen wordt.

Dien de visch voor in den vuurvasten schotel of breng ze uit de stoofpan voorzichtig op een verwarmden vleeschschotel over.

Opmerking. De zeehaan wordt ook wel „knorhaan" of „poon" genoemd.

Knorhaan (Livorno). 1 knorhaan, een knoflookbolletje, wat petersehe en selderij, 2 eetlepels olijfolie, 2 groote (of 4 kleinere) tomaten, peper en zout, een eetlepel fijngehakte petersehe.

Bereiding. Hak de petersehe en de selderij, laat ze met het knoflookbolletje in de olie stoven; neem er de knoflook uit, zoodra ze bruin wordt en voeg er dan de stuk gesneden tomaten, de peper en het zout bij. Laat de tomaten gaar worden ; druk dan alles door een zeef.

Sluiten