Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

172

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Opmerking. Zie voor paprika het recept „Gulasch van rundvleesch" in rubriek m, Vleesch.

Schelvisch op Palermitaansche wijze.

i kleine schelvisch, een paar lepels olijfolie, peper en zout, i geklopt ei, een paar lepels paneermeel, 2 ansjovissen, een paar takjes rozemarijn.

Als garneering: schijfjes citroen, sneetjes geroosterd brood met kaviaar.

Bereiding. Ontdoe den visch van huid, ingewanden en graten, sla hem plat uit (zooals dat b.v. bij versche bokkings ook gebruikelijk is.)

Smeer de rugzijde in met ohe, strooi er wat peper en zout over, haal ze door geklopt ei en wentel ze in paneermeel.

Maak de ansjovissen schoon, hak ze fijn en laat ze in wat ohe een paar minuten bakken, tot ze geheel uiteen vallen. Besmeer met deze ansjovispurée de buikzijde van den visch, bestrooi die met paneermeel en rozemarijn. L,eg den visch op de rugzijde in een pan met 2 lepels ohe, be- , druip hem daarmee en laat hem in den oven gaar stoven (ongeveer l/a uur), hem af en toe bedruipende. L,eg den visch op een verwarmden langwerpigen schotel; leg er afwisselend uitgetande schijfjes citroen (zonder pitten) en geroosterde sneetjes brood met kaviaar omheen,

Gebakken paling (Italiaansch). io mooten paling van 5 c.M!. lengte, io dunne, kleine sneetjes brood, io salie-blaadjes, peper, zout, citroensap, olijfolie.

Bereiding. Wasch de palingmooten, droog ze goed af.

Sluiten