Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VI. AARDAPPELEN (en wat daarvoor in de plaats kan worden gesteld).

Aardappelenen robe dechambre (Fransch).

I.

Bereiding. Borstel en wasch de ongeschilde aardappelen flink schoon, zet ze op met ruim koud water, breng ze vlug aan de kook, laat ze 15 a 20 minuten koken (tot ze bijna gaar zijn) en giet ze dan op de gewone wijze af.

Strooi er zout over, doe ze in de flink sluitende pan terug of leg er in plaats van een deksel een doek overheen ; laat ze op een niet te warm plekje van het fornuis verder gaar stoomen. II.

Bereiding. Borstel en wasch de ongeschilde aardappelen flink schoon, leg ze op een bakblik in den oven, bestrooi ze met zout en laat ze bakken (of „poffen") tot ze openspringen, als men er met de hand op drukt.

Spreid over een verwarmden schotel een net geplooid servet, dat iets over den schotel heenvalt; schud er de heete aardappelen op en sla er de punten van het servet over heen om ze te dekken.

Presenteer bij de aardappelen versche (ongesmolten) boter.

Aardappelen (& la maitre d' hotel) (Fransch). 1 L. (ongeveer 800 G.) gekookte, stevige aardappelen,

Sluiten