Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

AARDAPPELEN, ENZ.

195

en toe de rol en het deeg met wat meel bestuivende om vastkleven te voorkomen.

Laat den lap deeg een uur rusten en drogen ; vouw hem dan in drieën en snijd er met een scherp mes reepen van (breedte naar verkiezing).

Opmerking. Macaroni van dezen vorm is ook in den handel en o.a. onder den naam van L,azagne-macaroni in verschillende fijnere comestibles-winkels verkrijgbaar.

Macaroni schotel (Italiaansch). 300 G. macaroni, 60 G. boter, 50 G. tarwemeel, 6 d.L. melk, 60 G. geraspte Gruyère en 40 G. geraspte Parmezaansche kaas, een paar lepels gestampte beschuit of paneermeel.

Bereiding. Kook de macaroni in ruim kokend water met zout half gaar; giet ze daarna af.

Verwarm in een andere pan de boter met het meel, tot de kleur lichtbruin is, voeg er langzamerhand de melk bij en laat de saus onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten doorkoken.

Doe er de macaroni in met de beide geraspte kaassoorten en laat alles samen zéér zacht nog koken, tot de macaroni geheel gaar is.

Wrijf een vuurvasten schotel met boter in, breng er het macaronimengsel in over en bedek het met de beschuit of het paneermeel.

Leg liefst bovenop nog eenige kleine klontjes boter; zet den schotel in een warmen oven tot zich een korstje gevormd heeft (ongeveer 10 minuten).

Sluiten