Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

200

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

zout tot ze bovendrijven, laat ze uitlekken; dien ze op bestrooid met een mengsel van paneermeel en geraspte kaas, samen met wat boter bruin gebakken.

3e. Bereid de balletjes op dezelfde wijze, maar laat ze in plaats van in water in heet frituurvet gaar worden ; laat ze even op grauw papier uitlekken en bestrooi ze dan op den schotel met wat geraspte kaas.

Kaashallen (Duitsch). 250 G. weeke, witte Meikaas, 50 G. boter, 3 a 4 eieren, ongeveer 40 G. tarwebloem, wat zout, 3 eetlepels paneermeel of gestampte beschuit.

Bereiding. Roer de boter tot room, meng hierdoor de eieren, het zout, het paneermeel, de door een zeef gewreven kaas en zooveel tarwebloem tot een niet te vast deeg wordt gevormd.

Maak hiervan met twee lepels langwerpige ballen, kook ze in water met zout gaar en overgiet ze bij het opdienen met gebruinde boter.

Presenteer ze in plaats van aardappelen, o.a. bij bloemkool.

Mielie-balletjes (Zuid-Afrikaansch). Vi L. koude, stijve mielie-pap (zie onder rubriek IX a, Pappen), 2 eieren, 1 eetlepel fijngehakte petersehe, 10 G. gesmolten boter, paneermeel, frituurvet (b.v. Buk of Delftsche slaolie).

Bereiding. Vermeng de koude pap met één van de geklopte eieren, de gesmolten boter en de gehakte petersehe. Vorm van dit deeg balletjes (als aardappelcroquetten),

Sluiten