Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

AARDAPPELEN, ENZ.

201

dompel ze in het nog overgehouden geklopte ei en daarna in paneermeel; bak ze in heet frituurvet mooi bruin, laat ze even op grauw papier uitlekken en presenteer ze dan op een verwarmden schotel (als bijgerecht bij vleesch b.v.).

Broodsneden (Zuid-Duitsch). Va oud brood, 125 G. tarwebloem, 1 theelepel zout, 2 eieren, iVa & 2 d.L. melk, frituurvet (b.v. Buk of Delftsche slaohe).

Bereiding. Snijd het brood in sneetjes van 1 c.M. dikte, snijd rondom de korstjes weg, doop de sneetjes even in kokend water en laat ze dan op een vergiet uitlekken.

Maak terwijl een gelijk beslag door de eierdooiers met het zout, de bloem en 1 d.L. van de melk glad te roeren en dit mengsel te verdunnen met nog wat van de teruggehouden melk, echter zóó, dat het dik bloeibaar bhjft; meng er luchtig het stijfgeklopte eiwit door.

Zorg, dat een pan met heet frituurvet klaar staat; dompel de geweekte sneetjes brood in het deeg en bak ze dan in het vet goudbruin.

Laat ze even op grauw papier uitlekken, maar dien ze toch zoo warm mogehjk. Geef ze, in plaats van aardap-, pelen, bij verschillende groenteschotels, b.v. bij spinazie.

Kastanje-purée (Fransch). 6 personen.

1 K.G. kastanjes, 100 G. boter (of half boter, half vet van jus).

Bereiding. Laat de heele kastanjes 10 minuten in kokend water koken, neem ze er met een schuimspaan bij eenige

Sluiten