Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VIi. GROENTE.

Witte Boonen met tomaten (Zuid-Fransch). V» L. witte boonen, 2 uien, (samen ongeveer 100 G.), 500 G. tomaten, 60 G. boter, wat peper en zout.

Bereiding. Breng de gewasschen, geweekte witte boonen met ruim water aan de kook; voeg er na 1/t uur het zout bij en laat ze verder gaar worden (ongeveer 1 uur.)

Hak de uien fijn; smoor ze in een gesloten pannetje met de boter gaar, zonder ze bruin te maken.

Wasch de tomaten, snijd ze in grove stukken, zet ze zonder water op en kook ze tot een dik moes; wrijf ze daarna door een paardenharen zeef.

Voeg de gaargekookte, goed uitgelekte boonen, de gestoofde uien en de tomatenpurée bij elkaar, laat alles samen stoven tot het niette vochtig meer is en voeg er ten slotte wat peper en — als 't noodig is — nog wat zout bij.

Opmerking. Dit gerecht zal het lekkerst worden klaargemaakt in het vroege najaar, als n.1. de boonen versch gedorscht zijn en tomaten nog overvloedig voorkomen.

Menestra (Spaansch groentegerecht). 8 kroppen sla, 1 K.G. doperwten (ongedopt gewogen), 30 G. boter, 100 G. ham, 1 ui (ongeveer 50 G.), 1 d.L. bouillon, 2 hardgekookte eieren.

Bereiding. Maak de sla schoon, zóó, dat alle groene bla-

Sluiten