Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

204

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

deren verwijderd worden; kook de gele, goed schoongewasschen kroppen in gezouten water door en door gaar, laat ze op een vergiet uitlekken, druk er al het vocht stevig uit en maal of hak dan de sla zoo fijn mogehik.

Kook in denzelfden tijd, dat de sla gaar wordt, ook de gedopte erwtjes in wat water met zout en laat ook die uitlekken.

L/aat in de heete boter (in een stoofpan b.v.) de grof gehakte ham lichtbruin bakken, neem ze uit de pan en bak in dezelfde boter de fijngehakte ui lichtgeel; voeg hierbij de fijngehakte sla en laat die even meebakken, doe er dan de ham en de intusschen gaar gekookte erwtjes bij, giet er wat bouillon op en laat alles met elkaar zeer zacht doorkoken tot het vocht geheel in de groente is opgenomen.

Doe het gerecht op een verwarmden schotel en garneer het met plakjes hardgekookt ei.

Italiaansche hutspot (minestrone). 2 d.L,. bruine boonen, 50 G. ham, wat petersehe, wat selderij, een bolletje knoflook (of 1 uitje), ï groen kooltje, y, bos worteltjes, 250 G. spinazie, 500 G. doperwtjes, (ongedopt gewogen), 1/t L-. aardappelen, 1 zure appel, wat peper en zout, een paar eetlepels tomatenpurée, 100 G. rijst of vermecelli.

Bereiding. Kook de gewasschen, geweekte bruine boonen in bouillon (b.v. water met een Maggi-blokje), half gaar, voeg er dan de fijngehakte ham, de knoflook, de gehakte selderij en petersehe, de fijngesneden kool, de in blokjes gesneden aardappelen, de worteltjes, de spinazie, de gedopte erwten en den geschilden, in vieren gesneden

Sluiten