Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

Augustus-schotel {Finsch). 6 personen.

i K.G. jonge doperwtjes, 50 princesseboonen, 5 kleine, jonge bietjes, 6 eetlepels tomatenpurée, 4 groote gekookte aardappelen, 2 eieren, 2 dX. melk, 50 G. geraspt oud brood, 60 G. boter, wat zout. Voor de saus : 40 G. boter, 20 G. tarwebloem, 1 dX. room, 2 dX. kooknat van de erwten en boonen.

Bereiding. Leg in een met boter ingesmeerden vuurvasten schotel laag om laag de in weinig water gekookte erwtjes en boonen, de gekookte, in plakjes gesneden bieten, de plakjes koude aardappelen en de tomatenpurée.

Klop de eieren met wat zout, voeg er de melk bij en giet dit mengsel in den gevulden schotel. Strooi er het geraspte brood over, leg er de boter in kleine klontjes op en laat den schotel ongeveer 1 uur in den oven bakken.

Bereid intusschen de saus op de gewone wijze door boter en bloem roerende te verwarmen, daarbij den room te voegen en het bewaarde erwten- en boonen-kooknat.

Presenteer de saus afzonderhjk bij den groenteschotel.

Ghiveci (Rumeensch). 25 snijboonen, 50 slaboonen, 5 jonge raapjes, 500 G. doperwten (ongedopt gewogen), 250 G. peulen, 1 aubergine (ook te vervangen door 1 komkommer), 2 stevige tomaten, 1 L. aardappelen, 150 G. ham, 125 G. boter.

Bereiding. Maak de groenten schoon op de gewone wijze; verdeel de slaboonen in lange schuine ruiten, de raapjes, de aubergine (of de komkommer) en de aardappelen in reepjes, de tomaten in plakken.

207

Sluiten