Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

208

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Laat nu in zeer weinig water met wat zout eerst de snijboonen, de slaboonen en de peulen V, uur koken ; voeg er dan de raapjes, de doperwten, de aubergine- (of komkommer-)stukjes, de aardappelen, de tomatenplakjes en ioo G. van de boter bij; laat alles samen in een goed gesloten pan zachtjes gaar smoren, wat water toevoegende, zoodra er kans op aanbranden zou bestaan.

Bak in de overige 25 G. boter de in plakken gesneden ham knappend.

Schik de gaargesmoorde groenten op een verwarmden schotel en leg boven op de gebakken plakjes ham.

Princesseboontjes op Zuid-Fransche wijze.

250 princesseboonen, 1 ui, 50 G. boter, wat peper en zout, 1 eetlepel gehakte petersehe.

Bereiding. Haal de boonen op de gewone wijze af en kook ze gaar in water met zout; laat ze daarna op een vergiet uitlekken.

Hak de ui zéér fijn, laat ze met de boter in een dichtgedekt pannetje op een zacht vuur gaar en lichtbruin worden.

Roer de uitgelekte boonen met de gefruite ui, de peper en het zout door elkaar, laat alles samen nog 10 minuten zachtjes stoven; schud er bij het opdoen de fijngehakte peterselie door.

Slaboonen a la maitre d'hotel (Zwitsersch). 200 slaboonen, 50 G. boter, 20 G. tarwebloem, 2*/s d.L. bouillon (of water met zout), 1 eetlepel gehakte peterselie, wat peper.

Bereiding. Haal de slaboonen af, breek ze (als ze ten-

Sluiten