Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

214

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Neem nu de pan waarin de kardonzen stoven van het vuur, roer er vlug de rest van de boter door (in kleine klontjes verdeeld), verder het citroensap en de gehakte petersehe.

Schik de kardonzen in 't midden van een verwarmden schotel, bedek ze met de saus en leg er op gehjke afstanden langs den rand de met merg bedekte croutons omheen.

Gebakken selderij (Finsch). 6 personen.

4 groote selderij-knollen, i ei, wat zout, paneermeel, frituurvet.

Bereiding. Schil de selderijknollen, wasch ze flink en kook ze gaar in ruim kokend water met zout.

Snijd ze in niet te dunne plakken, wentel die in het geklopte ei en daarna in het paneermeel en bak ze dan in het heete frituurvet (Buk b.v. of Delftsche slaohe) aan beide zijden mooi bruin.

Schik de gebakken selderij-schijven, dakpansgewijs over elkaar liggend, op een schotel en presenteer ze als tusschengerecht.

Bleekselderij (Fransch).

Bereiding. Reken 2 flinke selderij-struiken voor 4 personen.

Snijd het bovenste deel van de selderij struiken weg,zóó, dat van den voet af gerekend ongeveer 15 c.M. overblijft; laat dit onderste gedeelte aan elkaar blijven, schrap echter de stengels wat af en verdeel dan het struikje door de lengte in 2 of in 4 stukken, afhankelijk van den omvang.

Sluiten