Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

QROENTE.

221

gen door groote spinaziebladeren, door wingerdbladeren en door bladeren van kool, die eerst in haar geheel tot zuurkool is gemaakt.

Bloemkool op Pooische wijze.

i bloemkool, 60 G. boter, 1 eetlepel paneermeel, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel fijngehakte petersehe.

Bereiding. Maak de bloemkool op de gewone wijze schoon en kook ze in kokend water met zout gaar; laat ze goed uitlekken (liefst, om ze warm te houden, op een vergiet die over de pan met kokend bloemkoolwater is gezet) en leg ze dan op een verwarmden schotel.

L,aat, terwijl de bloemkool uitlekt, de boter heet worden en bak er het paneermeel even in mee ; overgiet de bloemkool met dit mengsel, druppel er dan den azijn over en bestrooi verder het geheel met de gehakte peterselie.

Bloemkool au gratin (Fransch). 1 flinke bloemkool, 1/2 L. melk, 5 G. zout, 60 G. boter, 30 G. tarwemeel, 60 G. geraspte kaas, een lepel paneermeel.

Bereiding. Maak de bloemkool op de gewone wijze schoon en kook ze gaar in kokend water met zout.

Verwarm in dien tijd de bloem met 40 G. van de boter tot een glad papje, voeg daarbij roerende langzamerhand de kokende melk en laat de saus even doorkoken tot ze voldoende gebonden is ; roer er dan 50 G. van de kaas door.

Schik de gaargekookte bloemkool in een ondiepen vuurvasten schotel, zorgvuldig alle afgekookte stukjes weer tot een geheel vormende met een deel van de saus ; bedek

Sluiten