Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

229

binnen en van buiten goed schoon. Maal of hak de ham en het kalfsvleesch fijn, meng er het geweekte en daarna goed uitgedrukte broodkruim door, de petersehe en het geklopte ei; vul met deze farce de groene pepers, maak ze weer dicht en laat ze in de heete ohe ongeveer 10 minuten bakken. Neem de pepers uit de pan ; laat in de overgebleven olie het gehakte uitje hchtbruin worden, voeg er het meel bij en roer er dan langzamerhand den bouillon door.

Laat in deze saus de gevulde groene pepers nog ongeveer 10 minuten zachtjes stoven, breng ze dan over op een verwarmden schotel en overgiet ze met de gezeefde saus.

Opmerking. Pimento's of groene pepers, een minder scherpe soort dan de roode pepers, zijn in verschillende fijne comestibles winkels te krijgen; in Amsterdam b.v. bij Hoek, Ledeboer, Eichholtz, Morsink, enz.

Gevulde tomaten (Indisch). 6 groote tomaten, 250 G. kalfsgehakt, 25 G. oud witte brood zonder korst (geweekt in wat water of melk), 1 ei, wat peper en zout, V, theelepel tjabé, 2 eetlepels fijngesneden sjalotten, 1 stukje fijngesneden knoflook, V, theelepeltje laospoeder, ongeveer il/s d.L. bouillon (b.v. van 1 Maggi-blokje), ongeveer 50 G. boter.

Bereiding. Hol de tomaten uit.

Meng het gehakt aan met het geweekte brood, het ei, de peper, het zout, de fijngesneden knoflook en sjalotten, de tjabé, het laospoeder en het vruchtvleesch der tomaten (zonder de pitten).

Vul met dit mengsel de uitgeholde tomaten hoog op; leg ze in een vuurvasten schotel, doe er den bouillon bij,

Sluiten