Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

peterselie, bosje selderij, klein blikje champignons, 30 G. boter, 2 eetlepels gekookte rijst, 1 ei, 30 G. geraspte kaas.

Bereiding. Snijd de tomaten in de breedte door, neem er het zaad voorzichtig uit en leg de halve vruchten in een platten vuurvasten schotel, waarin eerst de olie is gedaan.

Hak de ui, de peterselie en de selderij ; smoor die in de boter gaar. Voeg er de gehakte champignons en de rijst bij, laat het mengsel wat bekoelen en meng er dan ook het geklopte ei en de kaas door.

Vul met deze massa de uitgeholde tomaten en laat ze in den oven warm en zacht worden ; zorg er echter voor, dat ze héél blijven.

Tomaten met broodfarce (Zwitsersch). 6 -personen.

12 middelmatig groote tomaten, 200 G. oud witte brood-kruim, 100 G. boter, 1 ui, (50 G.), 1 eetlepel fijngehakte petersehe, peper, zout, nootmuskaat, 1 ei of 2 eierdooiers.

Bereiding. Wasch de tomaten, snijd er het bovenste kapje (daar waar de steel bevestigd is geweest) vrij dik af en hol dan het binnenste uit; laat het uitgenomen gedeelte met het afgesneden plakje even koken tot het zacht is en wrijf het dan door een zeef.

Bereid de farce; wrijf hiervoor het met water geweekte broodkruim fijn en druk er flink (door een zeef) al het water uit, vermeng het met de tomatenpurée, het gehakte uitje, dat met de helft van de boter gaar gesmoord is, de gehakte peterselie, het ei of de beide dooiers,

GROENTE.

231

Sluiten