Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

236

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

gehakte petersehe, peper en zout, Va d.L. zuren room (ook wel te vervangen door water), i d.L. melk, 10 G. tarwebloem.

Bereiding. Maak de hanekammen schoon, wasch ze flink tot al het zand er uit is en overgiet ze dan met kokend water. Maak de gehakte ui gaar in 75 G.- van de boter, * zonder ze te laten bruin worden, meng er de bloem door, voeg er peper en zout bij en daarna ook de hanekammen ; laat die in de gesloten pan zachtjes gaar smoren, af en toe schuddende of roerende. Roer, als de hanekammen gaar zijn, de melk door het mengsel heen, voeg er ook den room bij en de nog overgehouden boter en schud er het laatst, even vóór het opdoen, de fijngehakte petersehe door.

Opmerking, Hanekammen zijn ook bij ons op vochtige boschplekjes in overvloed te vinden; ze hebben boven veel andere „Pilze" vóór dat ze gemakkelijk te herkennen zijn.

Fransch slagerecht.

4 mooie kroppen sla, 1 eetlepel dooreengemengde kervel en dragon (fijngehakt), 1 theelepel zout, V4theelepel mosterd, 2 eetlepels kruidenazijn, 5 eetlepels dikken room, 2 hard gekookte eieren.

Bereiding. Maak de sla op de gewone wijze schoon en pluk de blaadjes wat klein; bewaar van eiken krop het binnenste gele hartje, om dit later voor de garneering te gebruiken. Doe de sla in een kom met de gehakte groene kruiden; meng zout, peper en mosterd door elkaar, verdun ze met den azijn en giet dit mengsel op de sla; voeg er ook den room bij, meng alles luchtig door elkaar en breng het over in de daarvoor bestemde (liefst kristallen)

Sluiten