Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

241

Garneer de selderij-slamet een randje vangekookte bieten, die ook met wat olie, azijn, peper en zout zijn aangemaakt.

Tomaten-sla (Zuid-Afrikaansch). 6 personen.

10 middelmatige tomaten, V» theelepel zout, 1/t theelepel peper, V» theelepel Engelschen mosterd, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels azijn, i ei.

Bereiding. Maak de tomaten schoon, wasch ze, snijd ze in plakken en leg die in een diepen schotel.

Meng zout, peper, mosterd en ohe goed door elkaar, voeg er langzaam en steeds flink roerende den azijn bij en daarna op dezelfde wijze het goed geklopte ei.

Giet de saus over de gesneden tomaten en breng die daarna over in den daarvoor bestemden slabak.

Garneer de sla desverkiezende met wat gehakte petersehe

16

Sluiten