Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

244

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

ingemaakte capertjes, i ansjovis, i harde eidooier, het vruchtvleesch van 3 olijven, 30 G. oud wittebroodkruim, wat wijnazijn, wat citroensap, 4 eetlepels olijfolie.

Bereiding. Hak de knoflook met de petersehe, stamp dit mengsel fijn in een vijzel met de piniolen, de capertjes, den schoongemaakten ansjovis, den eidooier, het olijvenvleesch en het stukje brood, dat in den azijn geweekt is.

Druk het mengsel door een zeef en verdun het met de ohe en het citroensap.

Opmerking. Piniolen of „pijnappelpitten" zijn o.a. verkrijgbaar in het Verzendhuis van Jac. v. d. Velden (voorheen Uiling en Renssen), Zeestraat te Beverwijk.

Truffelsaus voor kalfscoteletten (Italiaansch).

1 uitje, 1 knoflookballetje, wat petersehe, 20 G. boter, 2 eetlepels Marsala of witten wijn, 10 G. tarwemeel, zout, peper, nootmuskaat, 2 d.L. bouillon, een paar truffels.

Bereiding. Smoor het gehakte uitje met de gehakte knoflook en petersehe in de boter gaar, tot de kleur bruinachtig begint te worden. Voeg er den wijn bij, waarmee het meel is aangemengd, verder het zout, de peper en de nootmuskaat. Laat het mengsel 10 minuten koken onder voortdurend roeren, voeg er dan den bouillon bij en de zeer fijn gesneden truffels. Laat alles samen nog één minuut koken en giet dan de saus over de gebakken kalfscoteletten.

Eiersaus, bij gekookte vleesch- en vischgerechten (Finsch). 6 personen.

40 G. boter, 20 G. tarwebloem, V, L. bouillon (of

Sluiten