Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SAUSEN.

245

vischwater), i eetlepel fijngehakte prei, 2 hardgekookte eieren.

Bereiding. Verwarm roerende de boter met de bloem, voeg daarbij langzamerhand en steeds roerende de vloeistof. Laat de saus doorkoken tot ze voldoende gebonden is; voeg er de fijngehakte prei bij en laat ze daarmee nog even zachtjes koken.

Giet de saus warm over de fijngehakte harde eieren in de sauskom; roer ze daarmee goed door.

Geef deze saus bij kalfstong, ossentong, gekookte visch (bot, schol, enz.).

Tomatensaus (Finsch). 5 a 6 personen. 40 G. boter, 20 G. tarwebloem, V» bouillon, 3 eetlepels tomatenpurée, wat peper en zout, 1 eidooier, 1 d.L. room.

Bereiding. Verwarm roerende de boter met de bloem, voeg daarbij langzamerhand en steeds roerende den kokenden bouillon en laat de saus doorkoken tot ze voldoende gebonden is. Voeg er de tomatenpurée, de peper en het zout bij.

Klop in de sauskom den eidooier, voeg daarbij den room en giet er dan voorzichtig en flink roerende de heete saus bij.

Geef deze saus bij hardgekookte eieren, gepocheerde eieren, gekookt kalfs- en varkensvleesch, enz.

Mierikssaus [Duitsch). 1 kleine, dikke mierikswortel, 40 G. boter, 30 G. tarwe-

Sluiten