Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

252

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Voeg er de suiker bij, de boter en den alcohol; roer alles flink door elkaar en giet het dan over in een sauskom.

Opmerkingen. Deze saus is geschikt om bij verschillende warme puddingen te worden gegeven.

„Alcoholvrije" punch is zeer goed in deze saus te gebruiken; ook wel een even groote hoeveelheid stroop van geconfijte gember.

Wijnsaus (Engelsch).

2 7, d.L. sherry, 17, d.L. water, 5 eierdooiers, 60 G. witte suiker, 7, theelepel geraspte citroenschil, een paar zéér dunne plakjes sucade, in reepjes gesneden.

Bereiding. Klop in een pannetje de eierdooiers met de suiker, voeg er het water bij, daarna, flink roerende, de sherry, en ook de citroenschil met de sucade.

Zet het pannetje op een zacht vuur, of au bain-marie ; bhjf voortdurend flink roeren tot de saus gebonden wordt (ongeveer 5 minuten). De saus mag vooral niet koken.

Presenteer de saus bij verschillende warme puddingen.

Opmerking. De sherry kan vervangen worden door den een of anderen „alcoholvrijen" wijn.

Chaudeau-saus (Duitsch).

3 eieren, 100 G. suiker, 27a d.L. witten wijn, sap en schil van 7. citroen, 5 G. ricena, maizena of ander fijn meel.

Bereiding. Meng de suiker en het meel droog door elkaar, voeg er de geklopte eieren bij, het citroensap, de citroenschil en langzamerhand ook den wijn.

Klop dit alles (kort voor 't gebruik) op een matig vuur

Sluiten