Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

254

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Opmerking. In plaats van rhum kan men ook kirsch of andere likeuren gebruiken; alcoholvrije punch of likeuren kunnen hier goede diensten bewijzen.

Punch-saus (Zwitsersch). 3 d.L,. water, 200 G. suiker, schil van l/» citroen, stukje pijpkaneel, 15 G. maizena, 1 d.L. rhum, 1 d.L. cognac.

Bereiding. Laat de suiker met het water, de kaneel en de dunne citroenschil zachtjes koken, tot de vloeistof voldoende aromatisch is geworden.

Meng in een pannetje de maizena aan met wat koud water, voeg er door een zeef de gekruide suikerstroop bij, laat de saus onder voortdurend roeren op een zacht vuur binden; neem de pan van het vuur en voeg er dan de rhum en de cognac bij.

£ Opmerking. Rhum en cognac kunnen vervangen worden door een even groote hoeveelheid „alcoholvrije" punch.

Sluiten