Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

261

glad mengsel; voeg daarbij de gesmolten boter en daarna beurtelings telkens wat bloem en wat karnemelk tot de bloem verbruikt is. Roer er langzamerhand de nog overgehouden karnemelk bij, daarna de zoetemelk (of den room).

Doe het mengsel in een vuurvast schoteltje en laat het in den oven langzaam goudbruin bakken. Bestrooi vóór het opdienen den bovenkant met poedersuiker en presenteer het gerecht warm of koud.

Broodschoteltje (Engelsch). 200 G. oud brood, 1/J L. melk, 60 G. boter, 100 G. bruine suiker, 3 eieren, geraspte schil van 1 citroen.

Bereiding. Snijd van het brood de korst weg, snijd het kruim in stukjes en leg die in een vuurvasten schotel. Laat er de melk gedurende Vs uur in trekken.

Roer de gesmolten boter, de suiker en de geraspte citroenschil er door, daarna ook de geklopte eieren; laat het schoteltje ongeveer 1 uur in een vrij warmen oven staan tot het mooi bruin en gerezen is.

Presenteer hierbij een zoete warme saus (zie onder rubriek VIII b, Zoete sausen).

Opmerking. Tusschen het gesneden brood kan men desverkiezende wat fijngesneden geconfijte gember strooien of een mengsel van rozijnen, krenten en sucade.

Afrikaner bond-schotel (Zuid-Afrikaansch). 150 G. oud witte brood (zonder korst), 4 eieren, Vt L- melk, 100 G. suiker, 100 G. boter, 50 G. amandelen, een paar eetlepels jam.

Bereiding. Smeer een diepen vuurvasten schotel met

Sluiten