Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

264

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

70 G. suiker, 20 G. tarwemeel, wat vanille. Voor garneering : 3 eiwiten, 120 G. suiker.

Bereiding. Schil de appelen, boor er het klokhuis uit, kook ze half gaar in den wijn met de suiker en leg ze in een vuurvasten schotel.

Roer in een pannetje de eierdooiers met de suiker en het meel glad, voeg daarbij langzamerhand de melk en ten slotte de vanille; laat het mengsel op een zacht vuur flink roerende (liefst met een garde) binden, neem er het vanüie-stokje uit en giet den „room" over de appelen.

Klop de eiwitten zoo stijf mogehjk, meng er de suiker door en bedek met deze sneeuw den bovenkant van den schotel geheel. Zet den schotel in een lauwen oven tot het schuim hchtbruin en bros is geworden (ongeveer 1 uur).

Opmerking. De wijn is te vervangen door verdund citroensap (b.v. sap van r citroen met zooveel water dat de vloeistof samen 2 d.L. vormt). Men bereikt o.a. door deze kleine wijziging, dat het schoteltje ook voor kinderen geschikt wordt.

Gebakken custard (Engelsch). */• L- melk, 3 eieren, stukje citroenschil of vanille, of wat oranjebloesemwater, 30 G. suiker.

Bereiding. Klop de eieren flink met de suiker, voeg er de melk bij en de vanille, de citroen of het oranjebloesemwater. 1

Doe het mengsel in een vuurvast schoteltje en zet het in een zéér matig warmen oven tot het langzamerhand door en door gestold is en van boven een hchtbruin korstje heeft gekregen (ongeveer 3/, uur).

Sluiten