Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

_267

Besmeer den bovenkant met geklopt ei en laat den schotel in een matigen oven gaar en hchtbruin worden.

Dien den schotel warm voor, nadat de bovenkant met wat fijne suiker is bestrooid.

Opmerkingen. Op dezelfde wijze bereidt men pie's van kersen, pruimen, bessen met frambozen, bramen enz.

Amber-pie (Engelsch). Voor het deeg: 200 G. tarwebloem, 75 G. boter, sap

van V» citroen, ongeveer Va d.L. koud water, 30 G. suiker. Voor het vulsel: 120 G. gedroogde snippers, 75 G. suiker

(of in plaats van die beide 175 G. oranjemarmelade),

4 eieren, 100 G. boter.

Bereiding. Maak het deeg op de reeds beschreven wijze klaar, rol het 1 c.M. dik uit en laat het dan op een koele plaats een oogenblik rusten.

Klop voor het vulsel de eierdooiers met de suiker, roer er de gehakte snippers (of de oranjemarmelade) door de gesmolten boter en ten slotte het stijfgeklopte eiwit.

Voer met het deeg een met boter ingesmeerd vuurvast schoteltje, leg er het vulsel in en zet dan het schoteltje in een matig wannen oven tot het deeg gaar en het vulsel mooi gesouffleerd is (ongeveer 1 uur.)

Lemon-pie (Engelsch). Voor het deeg: 225 G. tarwebloem, 60 G. boter, 1 volle

theelepel bakpoeder. Voor het vulsel: 112V1 G. suiker, 60 G. boter, i'/a d.L.

kokend water, 1 citroen, 1 ei, 25 G. maizena.

Bereiding. Snijd of hak (voor het deeg) de boter door de

Sluiten