Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

270

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Doe het mengsel in een met de boter ingesmeerden, ondiepen vuurvasten schotel; strijk het met een mes wat gelijk echter zóó, dat het in 't midden hooger wordt dan aan de kanten. Maak met een mes over de geheele lengte een gleuf en ook één in 't midden over de breedte.

Bak de omelette in een zachten oven 12 a 15 minuten ; bestuif ze met suiker en dien ze dadehjk.

Paen frito (Spaansch). 12 sneetjes oud wittebrood, 100 G. suiker, 2 theelepels kaneel, frituurvet (b.v. Buk).

Bereiding. Snijd het oude brood in nette sneetjes, als gewone boterhammetjes; verwijder rondom de korst. Maak een schoonen doek door en door nat, wring hem niet al te droog uit en wikkel er de sneetjes brood in, die op deze wijze tot den volgenden dag blijven staan, liefst in den kelder.

Maak een pannetje frituurvet heet, bak daarin de sneetjes brood bruin en knappend; laat ze een oogenblik op grauw papier uitlekken en bestrooi ze dan, elk afzonderlijk, met een dikke laag dooreengemengde suiker en kaneel.

Stapel ze op een schotel, die eerst met een net gevouwen vingerdoekje is belegd; presenteer ze warm.

Arme ridders (Finsch). 6 personen.'

12 sneden wittebrood, 1 ei, 3 d;L. melk, l/i theelepel zout, 10 G. tarwemeel, 80 G. boter, 4 d.L,. slagroom, 25 G. suiker, wat vruchtenmoes of jam.

Bereiding. Roer het tarwemeel met het zout door el-

Sluiten