Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

271

kaar, meng dit aan met de melk en voeg er het geklopte ei bij. Week hierin het brood; bak het in een koekenpan met telkens wat van de boter aan weerskanten hchtbruin.

Bedek elk sneetje met een laagje vruchtenmoes, schik de sneetjes netjes op een schotel en garneer dien verder met den geslagen room, waardoor de suiker is geroerd.

Eiermatzen (Joodsch Paaschgerecht). i matze (Joden-Paaschbrood), 6 a 10 eieren, wat zout, desverkiezende 30 G. suiker, ongeveer 60 G. boter of vet (b.v. Buk), suiker en kaneel (voor 't bestrooien).

Bereiding. Dompel de matze even in koud water; laat ze een oogenblik uitlekken.

Klop de eieren met het zout en de suiker (hoe meer eieren men gebruikt, hoe lekkerder 't gerecht wordt; men kan zelfs gaan tot 15 eieren voor één matze !)

Leg de matze in een groote koekenpan, waarin de boter of het vet heet gemaakt is; giet er onder het bakken telkens een deel van de geklopte eieren over, dat er dan telkens weer in opgezogen wordt en waardoor de matze sterk uitzet. Keer den koek af en toe om en schuif hem voortdurend in de pan rond ; voeg wat boter of vet toe, als de pan te droog wordt.

Dien den koek warm voor, bestrooid met suiker en kaneel.

„Semlor" (Zweedseh). 12 beschuitbolletjes (of andere slappe ronde broodjes), 1 rolletje amandelpers, 2 y% d.L,. room, 50 G. suiker.

Bereiding. Snijd van de bollen het bovenste kapje met een scherp mes af ; hol de broodjes uit.

Sluiten