Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

272

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Wrijf het kruim fijn met den room, roer er de suiker en het amandelpers door en vul de bollen met dit mengsel. Dek ze met de kapjes dicht.

Zet de bollen, vlak vóór 't gebruik, een oogenblik in den oven en presenteer ze warm.

Opmerking. Dit gerecht wordt in Zweden in den vastentijd eenmaal per week gegeten.

Eierbollen (Italiaansch). 21/, d.L/. gezouten kokend water, 40 G. boter, 200 G. tarwemeel, 4 eieren, 1 flesch ohjfohe.

Bereiding. Laat in het kokende water met zout de boter smelten en roer er dan vlug al het meel door, steeds roerende tot de massa van de pan loslaat.

Meng door de wat bekoelde pap achtereenvolgens de 4 eieren, totdat een lijmig deeg ontstaat.

Laat tusschen twee lepels kleine hoeveelheden van het deeg in de ohe vallen die in een ijzeren potje is heet gemaakt ; laat ze gaar worden en uitrijzen tot ze ongeveer het dubbele van den oorspronkelijken omvang hebben.

Laat de bollen even op grauw papier uitlekken, besneeuw ze dan met poedersuiker en stapel ze op een schotel, die eerst met een net vingerdoekje is bedekt.

Opmerking. Dit gebak doet denken aan onze „sneeuwballen".

Gebakken bitterkoekjes (Italiaansch). 20 bitterkoekjes, 1 d.L. rhum of cognac, het deeg van de „fritto misto" (zie onder rubriek II, Voorgerechten), 1 flesch ohjfohe.

Bereiding. Week de bitterkoekjes even in de rhum of

Sluiten