Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

278

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Rasp er desgewenscht wat nootmuskaat door of giet er roerende een likeurglaasje cognac bij.

Opmerking. In Engeland dient men dit gerecht in daarvoor bestemde glaasjes, men kan 't echter ook in een kristallen schaal presenteeren.

Custard wordt dikwijls gecombineerd met verschillende andere nagerechten gegeven, o.a. met gestoofde vruchten, vruchtengeleiën, koude vruchtensappuddingen, enz.

Devonshire junket (Engelsch). V, L. versche, ongekookte melk, i eetlepel cognac, i dessertlepel witte suiker, i1/» dessertlepel stremsel.

Bereiding. Verwarm de melk tot 37° C, giet ze in een ondiepe schaal en meng er de andere bestanddeelen door, alles goed door elkaar roerende; dek de schaal dicht en laat het mengsel 2 uur staan om te stollen.

Dien het gerecht voor in dezelfde schaal, al of niet bedekt met een laag geslagen room ; presenteer het met gestoofde vruchten.

Opmerking. „Stremsel", het middel dat ook bij de kaasbereiding wordt toegepast om de melk te doen stollen, is in de apotheek verkrijgbaar (o.a. bij de Pharmaceutische Handelsvereeniging te Amsterdam in fleschjes van f 1.25).

Daar dit gerecht ook een uitstekend nagerecht voor kinderen zal vormen, verdient het overweging, den cognac eenvoudig te schrappen.

Sinaasappel-custard (Engelsch). 4 sinaasappelen, 125 G. witte suiker, 2 eierdooiers, 2 blaadjes gelatine, */t L. melk.

Bereiding. L,aat het uitgeperste sinaasappelsap met de suiker koken tot het eenigszins strooperig is.

Sluiten