Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

280

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

vuur oplossen; voeg er de geraspte titroenschil bij en roer dan het mengsel door de koude karnemelk.

Voeg er de gelatine bij, die in wat kokend water is opgelost ; blijf van tijd tot tijd roeren tot het mengsel geleiachtig wordt en breng het dan over in een kristallen schaal.

Presenteer hierbij bitterkoekjes of vanille-wafeltjes.

Gekookte heele appelen (Zweedseh). 12 kleine zure appelen, 150 G. suiker, 3 d.L. water.

Bereiding. Schil de appelen, snijd het kelkje er uit en schrap de steel schoon, nadat die tot op de helft is ingekort.

Kook in een wijde pan het water met de suiker tot een heldere oplossing, leg daarin de appelen (als één laag, dus niet op elkaar gestapeld); laat ze zachtjes koken en keer ze af en toe, tot ze doorschijnend en zacht zijn.

leg ze op een kristallen schaal, giet er de ingekookte suikerstroop over en laat het gerecht koud worden.

Presenteer er geslagen room bij.

Gevulde perziken (Italiaansch). 6 perziken, 50 G. amandelen, 50 G. suiker, 2 colombijntjes, 30 G. sucade. Voor 't stoven : 1 d.L. witten wijn, 30 G. suiker.

Bereiding. Snijd de perziken middendoor en vergroot met een vruchtenmesje de holten, die na verwijdering van de pitten zijn overgebleven.

Meng het uitgenomen vruchtvleesch met de gepelde gemalen amandelen, de suiker, de gekruimelde colombijntjes en de fijngesnipperde sucade ; vul met dit mengsel de perziken. Leg de twaalf gevulde helften op den rug ia

Sluiten