Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAOERECHTEN.

283

Laat de chocolade smelten in i d.L. melk en voeg daarbij de boter en de suiker; meng het kastanjemeel aan met de overige melk, voeg hierbij het chocolademengsel en breng dit alles met elkaar roerende aan de kook ; laat het 15 minuten zachtjes doorkoken.

Laat het mengsel bekoelen, voeg er dan de 3 dooiers, de 3 tot schuim geklopte eiwitten, de amandelen en de gesnipperde sucade bij.

Vul met deze massa een vrij hoogen rijstrand ; dek den vorm af door er een reep perkamentpapier over te binden en kook den puddding 1 uur au bain-marie.

Laat den pudding koud worden, neem hem uit den vorm en vul de binnenruimte met den inmiddels stijfgeklopten room, vermengd met wat suiker.

Opmerking. Kastanje-meel is in verschillende comestibleswinkels in pakjes verkrijgbaar.

Kwee talam (Indisch). Voor de onderlaag : 500 G. goela djawa (Javaansche suiker)

V» d.L. water, 1 L. melk, 150 G. maizena of mondamin. Voor de bovenlaag: 21/. d.L. melk, 21/, d.L. room, 75 G.

maizena of mondamin, iets zout.

Bereiding. Los de goela-djawa op in het warme water en giet de vloeistof dan door een zeef in een pannetje.

Meng de 150 G. maizena voor de onderlaag aan met een gedeelte van de hter melk, voeg de rest van de melk bij de opgeloste suiker, breng dit mengsel roerende aan de kook en giet er dan de aangemengde maizena bij, steeds roerende tot de massa dik en gaar is. Giet de stijve pap uit in een met koud water omgespoelden ondiepen schotel en laat ze koud worden.

Sluiten