Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAOERECHTEN.

285

Gouden pudding (Engelsch). 125 G. oud witebrood kruim, 125 G. kalfsniervet, 125 G. suiker, 125 G. oranjemarmelade, 4 eieren.

Bereiding. Hak het niervet zeer fijn, zorgvuldig alle velletjes verwijderend ; roer dan alle droge ingrediënten goed door elkaar.

Voeg hierbij de marmelade en de goed geklopte eieren, meng alles flink en doe het in een met boter ingesmeerden warme-puddingvorm.

Kook of stoom den pudding 2 uur (au bain-marie of in de stoompan).

Geef bij dezen pudding de „zoete saus", die onder rubriek VlIIi beschreven is.

Favourite pudding (Engelsch). 125 G. tarwebloem, 125 G. oud brood (zonder korst), 125 G. kalfsniervet, 125 G. rozijnen, 125 G. krenten, 30 G. sucade, 30 G. snippers, wat geraspte citroenschil, 3 eieren, i1/» d.L. melk, 1 d.L. stroop, 1 theelepel door elkaar geroerde kaneel, kruidnagelgruis en nootmuskaat.

Bereiding. Hak het niervet fijn, rasp het brood, hak de sucade en snippers en wasch de krenten en rozijnen ; meng dan al deze droge bestanddeelen grondig door elkaar.

Voeg hierbij de stroop en de melk, daarna de goed geklopte eieren en roer alles weer dooreen, flink kloppende.

Vul met dit deeg een met boter ingesmeerden warmepuddingvorm, sluit den vorm en kook den pudding 4 uur au bain-marie of in de stoompan.

Presenteer er de een of andere warme saus bij (zie b.v. onder rubriek VIILi).

Sluiten