Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

?95

Laat den krans koud worden, snijd hem dan in 3 a 4 lagen.

Bereid intusschen de crème door de boter tot room te roeren, daarbij de poedersuiker en den eidooier te voegen en ten slotte langzamerhand de koffie er bij te druppelen. Bestrijk de doorgesneden lagenmetdecrême, pasze weer op elkaar en glaceer dan den krans met een mengsel van 125 G. poedersuiker en een klein scheutje sterke warme koffie.

Glstkrans (Duitsch). 12 personen.

750 G. tarwebloem, 45 G. gist, 2 a 3 eieren, wat zout, 100 G. suiker, 120 G. boter, ongeveer 21/, d.L. melk, geraspte schil van 1 citroen, 25 G. amandelen, wat hagelsuiker.

Bereiding. Leg het gezeefde meel in een diepen kom, maak in 't midden een kuiltje, brokkel daarin de gist, voeg er een theelepel van de suiker bij en de helft van de lauwe melk ; roer in dit mengsel zooveel van het omringende droge meel dat een sponzig deeg wordt gevormd. Zet d*. kom dichtgedekt op een lauw plekje tot dit „zetsel" goed gerezen is (ongeveer 20 minuten).

Laat nu de heele eieren in het deeg vallen, voeg er de suiker bij, de gesmolten boter, het zout, de geraspte citroenschil en de rest van de lauwe melk ; kneed het deeg tot het van de kom en van de handen loslaat en zet het dan opnieuw te rijzen (1 a uur).

Verdeel het gerezen deeg in 3 gelijke stukken ; vorm deze stukken met de hand tot rollen van gelijke lengte en vlecht die, van het midden uit beginnende, door elkaar; hecht de uiteinde samen, zoodat een krans wordt gevormd. Leg den gevlochten krans op een met boter besmeerd en met bloem bestoven bakblik, zet in de holte van den krans een met boter besmeerde bus om den krans voor uitzakken te bewaren ; laat op deze wijze het deeg nog Va uur narijzen op een beschut plekje, bestrijk dan den krans met eigeel, strooi er de gepelde, gesnipperde amandelen over en wat hagelsuiker en bak den krans in een warmen over gaar (ongeveer V« uur).

\J Gemalen-rijst cake (Engelsch).

I 112% G. fijne tarwebloem, 112% G. gemalen rijst, 112V2 G.

Sluiten