Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

299

Mince-meat voor het vullen van mince-pie's (Engelsch). 750 G. zure appelen, 750 G. krenten, 500 G. blauwe rozijnen, 125 G. sucade, 125 G. snippers, 750 G. basterdsuiker, 1 geraspte nootmuskaat, 125 G. kalfsniervet, 1 citroen, 2 d.I* cognac.

Bereiding. Hak het niervet, nadat zorgvuldig alle velletjes verwijderd zijn, zeer fijn; hak er de geschilde appelen, de rozijnen (waaruit de pitten zijn weggenomen), de krenten en de sucade ook door.

Roer in een groote kom alles goed door elkaar met de geraspte citroenschil, de suiker, de geraspte nootmuskaat, het citroensap en de cognac.

Bewaar het mengsel in een stopflesch; het blijft langen tijd goed en wordt gewoonlijk reeds eenige weken vóór Kerstmis klaargemaakt, om dan als vulsel te dienen voor de mince-pie's, die vooral met Kerstmis gebruikt worden.

Opmerking. Als de gebakjes ook door kinderen gegeten worden, zal het wel aanbeveling verdienen om den cognac te laten vervallen.

Cake met yoghurt (Grieksch). 8 personen.

iVid.lv. yoghurt, 300 G. suiker (liefst fijne, b.v.lichtebasterdof poedersuiker), 150 G. boter, 300 G. fijne tarwebloem, 5 eieren, geraspte schil van 1 citroen, 2 theelepeltjes dubbelkoolzure soda.

Bereiding. Roer de boter tot room, voeg daarbij de suiker en roer die er in glad, meng er achtereenvolgens de yoghurt door, de eierdooiers, de geraspte citroenschil en de dubbelkoolzure soda, steeds flink roerende.

Klop het eiwit stijf, voeg dan bij het reeds gevormde mengsel afwisselend telkens wat van het eiwit en een deel van de bloem.

Vul met dit deeg een met boter ingesmeerden springvorm en bak den cake (die sterk rijst) in een matig warmen oven gaar (ongeveer 1 uur.)

Zandtaart (Duitsch). 8 personen.

250 G. boter, 250 G. suiker, 125 G. tarwemeel, 125 G. aard-

Sluiten