Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

307

het ei flink door elkaar en meng er de gist mee aan ; meng deze vloeistof door de bloem met zooveel lauwe melk als noodig is om een stevig, gelijk deeg te maken.

Laat het deeg op een lauw plekje een uur rijzen ; vorm er dan cirkels van (ongeveer z c.M. dik) en bak die op een geboterd bakblik of op met boter besmeerde theekopschoteltjes) ongeveer 30 minuten in een vrij warmen oven. Snijd ze warm open en smeer er de boter tusschen.

OpmerkingeaSZie de opmerking bij „Eenvoudige_Vruchtentaart" onder rubriek X, Taarten, cakes, enz.

De cakes worden vooral 's winters bij afternoon-tea gegeven ; zij worden zoo warm mogehjk gediend.

Jenny Lind-tea cakes (Engelsch). 12 stuks.

350 G. tarwebloem, 100 G. suiker, 2 eieren, 4 volle theelepels bakpoeder, ongeveer xVa d.L. melk.

Bereiding. Meng alle droge bestanddeelen goed door elkaar.

Klop de eieren, voeg er de koude melk bij en roer met deze vloeistof het droge mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken ; rol elk stuk cirkelvormig uit en leg het dan op een met boter ingesmeerd ontbijtbordje (of leg de 4 stukken tegelijk op een geboterd bakblik).

Bak de koeken dadelijk in een heeten oven gaar (20 a 30 minuten) ; splijt ze, smeer ze met versche boter, leg de helften weer op elkaar en verdeel dan eiken cirkel in 4 gelijke punten. Dien de cakes vooral warm.

Opmerking. Zie de opmerking bij „Eenvoudige Vruchtentaart" onder rubriek XX.

Zie de opmerking bij „Scones]I " in deze zelfde rubriek.

Buns (Engelsche broodjes bij afternoon-tea). 450 G. tarwebloem, 60 G. boter, 60 G. suiker, xoo G. rozijnen, 3 d.L- melk, 1 ei, 4 theelepels bakpoeder.

Bereiding. Meng het bakpoeder door de bloem, zeef het mengsel en hak er dan met een mes de boter door tot ze in zeer fijne klontjes

Sluiten